Teams

DSC_0210

Vertrouwen en samenwerking

Anne is leidinggevende van een team van 5 managers. Ze vraagt me of ik het team wil begeleiden om vertrouwen te ontwikkelen en beter te gaan samenwerken. Er is zoveel gebeurd de afgelopen jaren met interim-managers, veranderopgaven, burn-outs en werkdruk. 

De intake doe ik met het hele team. Met elkaar formuleren we de leervragen en hebben het ook over de vorm. Er is ruimte voor frustratie en voor persoonlijke wensen. In de maanden daarna hebben we drie teamdagen, verspreid over de maanden. Daarin werken we aan vertrouwen, aan teamresultaat én aan constructief conflicten hebben. Tussendoor ben ik bij de vergaderingen en help ze on-the-job om in de praktijk te brengen wat ze graag anders willen doen. En in de buddy-groepjes helpen ze elkaar om hun kwaliteiten nog beter in te zetten voor het team.

We maken echt hele grote stappen.

Betere resultaten bereiken

Marcel wil met zijn team betere resultaten bereiken. Dat moet omdat de huidige geldstromen ophouden te bestaan en de continuïteit in gevaar komt. Hij gelooft dat onderlinge samenwerking en verbinding belangrijk zijn voor de resultaten in het werk. Daarom heeft hij al een teambijeenkomst georganiseerd om elkaar als mens beter te leren kennen.

Met een voorbereidingsgroepje ontwerpen we een traject waarin mensen elkaar nog beter leren kennen. Waarin ze durven zich kwetsbaar op te stellen en daardoor meer mogelijkheden zien bij zichzelf. Tijdens vier dagdelen wisselen we korte stukjes inzicht af met speelse werkvormen. We boxen en leren angst overwinnen, grenzen opzoeken en aangeven, feedback geven. We onderzoeken hoe we elkaar kunnen vertrouwen en wat er nodig is om veilig te voelen. We werken met creatieve middelen aan het vinden van nieuwe mogelijkheden om omzet te genereren. Er komt energie, plezier en resultaat.

We zijn er nog niet, maar deze teamdagen zijn heel goed geweest.