Lezing of workshop

bijeenkomst8

Menselijkheid in organisaties

Joost stuurt me een mail. Hij organiseert samen met collega’s een ochtend voor het management. Hij heeft het boek De Kracht van Kwetsbaarheid gelezen en zou die boodschap zo graag delen met zijn collega-managers bij de Rechtbank. Maar hoe breng je zo’n onderwerp goed voor het voetlicht zonder dat het vaag en zweverig wordt?

Ik hou een interactieve lezing over menselijkheid. Over vertrouwen en verbinding en waarom dat cruciaal is in organisaties van nu. Over de rol die kwetsbaarheid daarbij speelt. Over ons ongemak om het over kwetsbaarheid te hebben met elkaar. Maar óók over moedig leiderschap en de kracht van authentiek zijn. En dat kwetsbaarheid daar altijd een rol bij speelt. Het levert een bijzondere ochtend op.

Ik hoor alleen maar positieve reacties!

De Kracht van Kwetsbaarheid

Krista benadert me via een gezamenlijk contact. Ze organiseert een zomerschool voor medewerkers. Iedereen kan zich inschrijven op een scala aan onderwerpen. Zie ik mogelijkheden om iets te doen rond de Kracht van Kwetsbaarheid?

Op een prachtige locatie in een bos bij Hilversum verzorg ik een workshop voor 12 nieuwsgierige mensen. Het gaat over de mythes van kwetsbaarheid. Over wat moed eigenlijk is. Over hoe we onszelf proberen te beschermen tegen het gevoel te falen en door de mand te vallen. En waarom dat ons alleen maar verder verwijdert van écht contact met anderen. En over hoe je dan wél verbinding maakt.

Ik vond het een heel bijzondere middag.

Een lezing of workshop in jouw organisatie? Denk aan de volgende onderwerpen:

  • Menselijkheid in organisaties
  • De Kracht van Kwetsbaarheid (ook speciaal voor leiders)
  • Fouten maken mag is onzin – over écht leren van tegenslagen