Facilitator

IMG-20170706-WA0009

Directeurenconferentie

Ik heb een afspraak met Martin. Hij vraagt me een conferentie te begeleiden. Zelf is hij voorzitter van deze groep directeuren, dus normaal gesproken is hij de voorzitter. Maar nu het gaat over de strategie en hijzelf ook een belang te vertegenwoordigen heeft, wil hij zijn handen vrij houden en ‘gewoon mee kunnen doen’.

Samen met zijn secretaris bereiden we de conferentie voor. Ik breng werkvormen in die helpen om het échte gesprek op tafel te krijgen. Ik ben technisch voorzitter, wat betekent dat ik de tijd in de gaten hou, iedereen het woord geef, maar vooral zorg dat er gezegd wordt wat er gezegd moet worden.

We vonden je aanpak en werkwijze prettig. Dank voor de plezierige begeleiding.

Managementbijeenkomst

Laura is verantwoordelijk voor het organiseren van managementdagen. Het onderwerp ‘kernwaarden’ staat op de agenda. Hoe kun je dat onderwerp bespreken met een groep van 40 managers zonder dat het vaag wordt?

We ontwerpen een programma dat vooral gaat over de dagelijkse praktijk. Over welk gedrag ok is en welk gedrag niet. Over wat nu écht bepaalt of iemand past bij deze organisatie. En over wat het betekent om hier te werken. Het is nog niet klaar, maar het gesprek over gewenst gedrag is gestart.

Je stelt de juiste vragen, waardoor we steeds een stapje verder komen.

Ook een bijeenkomst om deskundig en levendig te faciliteren?

Stuur een mail of bel mij: 06 55 367 362